Természetismereti tanárképzés

Ősszel megkezdődik a biológiát, a kémiát a fizikát és a földrajzot tartalmazó, úgynevezett természetismeret tanárok oktatása az egri Eszterházy Károly Főiskolán.

Hauser Zoltán - az MTI érdeklődésére - arra a Magyar Nemzet című napilapban megjelent információra reagált, miszerint ősztől ezer iskolában, 2013-tól pedig valamennyi iskolában összevontan, élettan elnevezéssel oktatják a biológiát a fizikát és a földrajzot.

A rektor elmondta, hogy a felkészülés során megtörtént a mesterszintű természetismeret tanári szak akkreditációja. Ugyanakkor tudomása szerint több felsőoktatási intézményben folyik a tananyag összeállítása, hiszen a négy tárgy összevont oktatása új koncepciót igényel.

Arról is beszámolt, hogy ősztől akár 50-100 természetismeret tanár felkészítésére is képes a főiskola, ám a létszám az államilag finanszírozott keretszámoktól, illetve a jelentkezési hajlandóságtól függ.

Az aktív kétszakos természettudományos tantárgyakat oktató pedagógusok akár két félév alatt is megszerezhetik a mesterfokú természetismeret tanári oklevelet - mondta Hauser Zoltán.
Forrás: MTI