Bajnai szerint félfordulat kell

Bár Magyarország sikereket ér el a külföldi tőke Magyarországra vonzásában, e téren félfordulatra van szükség annak érdekében, hogy az ország hátrányos helyzetű régióiba is megjelenjenek a cégek és munkahelyeke teremtsenek; erről a nemzeti fejlesztési és

A külföldi tőke Magyarországra vonzásában elért sikerek ellenére szükség van egy félfordulatara, hiszen el kell juttatni a működő tőkét a hátrányosabb helyzetű térségekbe, munkahelyet kell teremteni az alacsony képzettségű munkavállalóknak is - mondta Bajnai Gordon a lapnak adott interjúban. Úgy vélte, Magyarország ebben van lemaradva Európától.

A részletekről szólva közölte: azokban az ágazatokban, ahol viszonylag nagyobb tömegű, képzetlen vagy alacsonyan képzett munkaerőre van szükség, ott egy-egy stratégiai döntés meghozatalánál nagyobb súllyal esik latba az adórendszer vagy az átlagos munkabér. Ezért az alacsony képzettségű munkavállalók bevonásához ezen a téren is javítani kell az ország tőkevonzó képességén.

Úgy vélte, feltűnő a dél-alföldi, dél-dunántúli régió lemaradása ebben a tekintetben. Ezen a helyzeten kell sürgősen változtatni - jelentette ki.
Forrás: MTI