Marica grófnő Komáromban

Kálmán Imre népszerű operettjét, a Marica grófnőt újszerű rendezésben mutatják be szombaton este a komáromi Lovas Színházban. A darabban kibontják azokat a lovas jeleneteket, melyekre az operett csak utal és egy kőszínházban soha nem láthatnák a nézők.

A komáromi Lovas Színházban a darab a kastélykertben és a szökőkúttal, kandeláberekkel díszített angolparkban játszódik, ahová Marica grófnő (Vörös Edit) egy fríz lovakkal húzott, valódi bécsi kocsin érkezik meg az osztrák fővárosból.

A cselekmény egy valódi galoppversennyel kezdődik, de láthatunk rókavadászatot, a színen feltűnnek fogatok és magyar zászlóval ugrató huszárok, közben olyan felejthetetlen melódiák csendülnek fel, mint a Hej cigány..., a Mondd meg, hogy imádom a pesti nőket...., a Szép város Kolozsvár... vagy a Ringó vállú csengeri violám...

A darabban fellépő harminc színész munkáját Pintér Tibor színművész koordinálja, a lovakat és a lovasokat Márkos Attila, a Nemzeti Lovas Őrség komáromi alegységének vezetője készítette fel.
Forrás: MTI