Határrendészeti nap

Kommandósok, lovas- és kutyásjárőrök, sőt tűzoltók is tartanak bemutatót szombaton Nagykálló-Harangodon a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Határrendészeti Napon - közölte a térségi főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel.

A nyírségi főkapitányság a határőrség január elsejei integrációja után először rendezi meg a határrendészeti napot, amelyen látványos program várja az érdeklődőket - mondta Fülöp Gergely főhadnagy.

A szóvivő tájékoztatása szerint a program délelőtt 10 órakor kezdődik a Nyíregyházával szomszédos Nagykálló harangodi üdülőközpontjában, ahová több ezer embert várnak, hiszen a rendőrség és a határőrség összevonása után a megyében az állomány létszáma meghaladja 2800-at.

A főkapitányi köszöntő után a nyíregyházi Mandala Dalszínház társulatának tagjai szórakoztatják a résztvevőket, akik közé a megye nyugdíjas rendőreit és határőreit is találkozóra várják.

A program kutyás- és lovasjárőrök, majd a kommandósok bemutatójával folytatódik, s végül a tűzoltók mutatják be a közúti baleseteknél alkalmazott mentőeszközeiket.

A felállított úgynevezett szakmai sátorban a bűnmegelőzésről, a bűnügyi technikáról, a közlekedésrendészet kérdéseiről, valamint a határrendészeti helyzetről tájékozódhatnak az érdeklődők, s a nanotechnológiás vagyonvédelmi rendszert is megtekinthetik.

Kézművesfoglalkozások és sportversenyek teszik teljessé a programot, a főzőverseny szakácsai pedig az ellátásról gondoskodnak Nagykálló-Harangodon szombaton a szabolcsi Határrendészeti Napon.
Forrás: MTI