"Erdély ország az én hazám"

A Magyar Nemzetőr Honvédelmi és Lövész Szövetség nemzetőrei biztositották az "Erdély ország az én hazám" nagysikerű rendezvényt 2008 junius 27-29ig.

"Erdélyország az én hazám!"

A Magyar Nemzetőr Honvédelmi és Lövész Szövetség az "Erdélyország az én hazám" főszervezőjétől és fővédnökétől, a Duna Televíziótól felkérést kapott a 2008. június 27-29-ig a Verőce-i Csattogó - völgyben megrendezésre kerülő fesztivál helyszín biztosítására.

A szövetség törzse felkészült a várható feladatra, a személyi és tárgyi feltételek számba vétele után a helyszínen is tájékozódott a Csattogó völgyi biztonsági adottságokról, feltételekről, szemrevételezte a helyszint. Az anyagok, sátrak ki szállítását és a nemzetőr tábor megépítését már 26-án délután az előkészítő logisztikai csoport elvégezte, a tábor őrség felállításával egy időben.

A feladat végrehajtását végző állomány 27-én kora reggeli órában bevonult a táborba és kilenc órától megkezdődött a parkolókban a parkolást irányító tevékenység, a beléptetés biztosítása, a rendezvény kerítéssel védett és kerítés nélküli részének járőrözéssel történő ellenőrzése az esetleges bliccelők felszólítása jegyek megvételére.

A rendezvény és főleg az esti koncertek iránt óriási volt az érdeklődés, néhány ezer ember biztonságának védelmén túl az árusok, kereskedők, portékáinak a faházak és a sátrakban lakók értékinek védelme is alapos ódafigyelést igényelt, a folyamatosan szolgálatba lévők részéről.

A legjelentősebb erőfeszítést a szombati rendezvények biztosítása igényelték, hiszen egy időben zajlott a Nemzetőrség Országos Lőbajnoksága Ballószögön, amelyen két csapat is képviselte az MNHLSZ-t.

A résztvevők az összes koncerten fegyelmezettek voltak, semmilyen atrocitás nem történt. A nemzetőröket sokan érdeklődve kérdezték "kik vagytok, mi a munkátok, hogy lehet belépni stb."
A feladat ellátását könnyítette a szövetség Motorolás rádió rendszere, könnyen ki lehetett adni a szolgálati utasításokat. A nemzetőr táborhely és a csapatzászló őrzése folyamatosan történt.

Az együttműködés a szervezőkkel rendszeres és operatív volt, ellátásunkat kitűnően oldották meg. Az MNHLSZ elnöke nyilatkozott a Duna Televíziónak a Szövetség tevékenységéről, a hadisír gondozási feladatairól.

A rendezők megköszönték a rendkívüli esemény mentes rendezvénybiztosítási munkánkat, további együttműködés reményében váltunk el. A táborbontás és levonulás 29-én este hat órakor történt. Dicséret illet minden a rendezvényen szolgálatot, teljesítő nemzetőrt.
Forrás: MTI-OS