Városrészt vett Komárom

Megvásárolta a Molaj városrész összes közcélú épületét és infrastruktúráját Komárom önkormányzata. Az összesen mintegy félmilliárd forintos tranzakcióval 254 lakás mintegy 500 lakója számára teremtették meg a biztonságos közműellátást - tájékoztatta szerd

A MOL lakótelep kezelői társasága 2007 végére csőd közeli helyzetbe jutott, a lakókat a fűtés leállításának veszélye is fenyegette. Az önkormányzat közel féléves tárgyalássorozat után állapodott meg a társaság tartozásainak átvállalásáról és az ingatlanok megszerzéséről" - tette hozzá Zatykó János.

A város birtokába kerültek a közműhálózatok, az utak, a parkolók, egy oktatási központ, egy hotel és étterem, valamint az orvosi rendelő. Az önkormányzat 60 millió forint értékű tartozást vállalt át, 300 milliót fizetett az ingatlanokért és közel 60 millió forinttal megemelte a városi szolgáltatók költségvetését, hogy biztosítani tudják az ellátást.

A Molaj városrész a MOL ipartelepe mellett épült fel a hatvanas években, az 1-es út mentén található Almásfüzitő és Szőny között, Komárom központjától négy kilométerre. A település közigazgatásilag 1977-től tartozik Komáromhoz, infrastruktúráját 2003-ig a MOL Nyrt. biztosította, majd a tulajdonos Vegyész Szakszervezet gazdasági társasága, amely 2007 végére fizetésképtelenné vált.
Forrás: MTI