Milliók egyforintosokból a rákos gyerekeknek

Eddig 6 015 504 forint gyűlt össze a daganatos beteg gyermekeket segítő Tegyünk együtt a gyermekekért elnevezésű programban azokból az egyforintosokból, amelyet a Danone Kft. ajánlott fel a kezdeményezés keretében, a június 15. és július 31. között értéke

Ebben az évben a kezdeményezés fő irányvonala az a Klinikai Táplálkozási Program, amelynek célja, hogy segítse a kilenc magyarországi gyermekonkológiai és rehabilitációs központot olyan kutatások, táplálkozási programok, felvilágosító tevékenységek kidolgozásában és megvalósításában, amelyek segítségével elérhető, hogy csökkenjen a daganatos beteg gyermekek kezelések alatti alultápláltsága és megelőzhető a kezeléseket követő elhízásuk - tudatta közleményében az élelmiszeripari cég.

Az idei TEGY érdekes színfoltja az Add a hangod mozgalom. A www.addahangod.hu honlapon a beteg gyermekeket támogató szöveget lehet felmondani vagy egy közismert népdal énekelhető el, ezzel bárki kifejezheti szimpátiáját a rákbeteg gyermekek iránt.

Ha a kezdeményezés keretében sikerül elérni azt, hogy tízezer ember adja a hangját, akkor a TEGY program keretében történő jótékony gyűjtés összege mellé, az idén további egymillió forintot adományoz az élelmiszeripari cég a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat számára. A jótékony ügyhöz nemrégiben csatlakozott Csisztu Zsuzsa, majd Moór Bernadett és Kowalsky is a kezdeményezés mellé állt.

Az immár 10 éve működő Tegyünk együtt a gyermekekért (TEGY) program által eddig biztosított több mint 191 millió forint az elmúlt években több mint hétezer esetben segített a daganatos gyermekek kezelésében illetve gondozásában.
Forrás: MTI