Július 4-én nyit a zselickislaki alkotótábor

Az idén harmadszor nyitja meg kapuit a zselickislaki alkotótábor; július 4-től tíz napon át a látogatóknak is szabad bejárásuk lesz a helyszínre, így megfigyelhetik az alkotás folyamatát - közölte Bene János festőművész, kaposvári művésztanár az MTI-vel,

Bene János a Kaposvár melletti zsáktelepülésen lévő alkotóházában kilenc hazai és egy francia alkotót - képzőművészt, szobrászt, textiltervezőt, népi iparművészt, belsőépítészt, fotóművészt - lát vendégül a helyi, a kaposvári és a Somogy megyei önkormányzat, valamint több magánszemély támogatásának köszönhetően.

A 2004-ben alakult Somogyi Paletta Művészetért Egyesület ötletadója és elnöke - idézve az alapítók által megfogalmazott célkitűzést, miszerint fő feladatuknak a művészet pártolását, az alkotóművészek támogatását tartják - hangsúlyozta: azért vállalta az alkotótábor megszervezését, mert úgy gondolta, ezzel maga is példát mutathat.

A művészek a házigazdának és a mintegy 300 lelkes Zselickislak önkormányzatának - az elmúlt két évhez hasonlóan - ezúttal is egy-egy alkotással köszönik meg a munkához biztosított nyugodt körülményeket.

Élve az alkotóház kedvező fekvéséből adódó lehetőséggel különböző kísérőprogramokkal - irodalmi esttel, rockkoncerttel - várják az érdeklődőket a művésztelep előtti téren. Július 12-én, a falunapon pedig az alkotótáborban készült munkákat is bemutatják.

Ahogy korábban, most is nyitottság, sokszínűség, a különböző képzőművészeti ágak békés egymás mellett élése jellemzi majd a tábort - mondta a házigazda, aki az elmúlt két év tapasztalata alapján az idén is jó hangulatú műhelymunkára számít.
Forrás: MTI