Eltávolítottak egy bokáig éró pocakot

Elsírta magát örömében Natalja Sapkina, amikor először meglátta saját lábfejét: előzőleg több mint 60 kilogrammos, bokáig érő zsírkötényt távolítottak el hasáról az orvosok.

A boriszoglebszki illetőségű, most 32 éves nő normál testsúllyal született. A bajok akkor kezdődtek, amikor gyerekkorában sárgasággal kórházba került egy tapasztalatlan, fiatal orvos kezei közé, aki előírta számára a kezelést, majd maga elment nyaralni. Máig nem tudni, hogyan, de a kezelés visszafordíthatatlanul megváltoztatta a kislány anyagcseréjét. A néhány heti kórházi tartózkodás alatt 25 kilogrammot hízott. Hazatérése után mamája diétára fogta, de hiába evett szinte kizárólag aludttejet, egy hónap múlva újabb 15 kilogrammal volt súlyosabb.

Egyre tovább hízott és egyre magányosabb lett, míg végül már 220 kilogrammot nyomott és gyakorlatilag nem tudott mozogni. A hatalmas testsúlynál is nagyobb problémát okozott ugyanis, hogy nem egyenletesen hízott: hatalmas előre domborodó hasa alakult ki, amelyen akkora zsírkötény képződött, hogy a bokájáig ért.

Natalja végül elhatározta magát a nem kockázatmentes műtétre. Előre domborodó nagy hasa megmaradt, de a zsírkötény eltűnt, s a fiatal nő végre újra képes önállóan járni.
Még így is nagyon kövér, több mint 150 kilogrammot nyom, de konditerembe jár és igyekszik tovább fogyni, mert az orvosok attól tartanak, hogy a kötény visszatérhet.
Anyagcsere-problémájára ugyanis nem találtak magyarázatot, így gyógyítani sem tudják.
Forrás: MTI