Bajban a bordélyok

A kamionsofőrök kiszolgálására berendezkedett Nevada állambeli bordélyok forgalmában is tetten érhető az üzemanyagárak emelkedése. Az államban működő 28 bordélyház közül 16 vidéken, országutak közelében fekszik és elsősorban kamionsofőrök látogatják.

Ezeknek a házaknak a forgalma a Nevadai Bordélytulajdonosok Szövetségének adatai szerint tavalyhoz képest jelentősen csökkent. Van bordély, ahol 25 százalékos a visszaesés. "A mi üzletmenetünkre is hatnak a gazdasági folyamatok" - mondta Geoffrey Arnold, a szervezet elnöke.

"Nehéz időket élünk, a kamionosoknak kevesebb a pénzük".

A szövetségi energiaügyi minisztérium adatai szerint a kamionokban használt dízel ára egy év alatt 67,5 százalékkal emelkedett.

Nevada az egyetlen az Egyesült Államok tagállamai közül, amelyben legális a prostitúció, de ott sem mindenütt; a 17 megye közül 10-ben lehet törvényesen űzni a foglalkozást, Las Vegasban és Renóban például nem.

Az árrobbanástól sújtott bordélyok üzemanyagra váltható kuponokkal és más kedvezményekkel igyekeznek visszacsábítani a kuncsaftokat. A Moonlite Bunny Ranch elnevezésű ház menedzsmentje például azt eszelte ki, hogy a kormány gazdaságélénkítő programja keretében kibocsátott úgynevezett stimulus - ösztönző, serkentő - csekkel érkező vendégek közül az első száz az igényelt szolgáltatásnak a dupláját kapja ugyanazért a pénzért. "Duplázd meg a stimulust, mi így hívjuk ezt" - mondta Dennis Hof, a bordélyház tulajdonosa. "A bordélyiparnak is kreatívabbnak kell lennie, mint az összes többi, lakossági fogyasztásra épülő iparágnak Amerikában."
Forrás: MTI