Tér, film, zene

Új helyszínen, a Mosoni- Duna menti Aranyparton, akár nyugágyakban lazítva nézhetik a Tér-Film-Zene Fesztivál filmjeit óriáskivetítőn az érdeklődők Győrött július 25-től három napon át - közölte a programot beharangozó sajtótájékoztatón Csurák Erzsébet, a

Zentai István, a fesztivál alapítója elmondta: Győr az idén másodszor ad helyet a rendezvénynek, amely tavaly sikert aratott a városlakók és a vendégek körében.

A programot úgy állították össze, hogy minden korosztály megtalálja a kedvére valót. Délutánonként a gyerekeknek mesefilmeket, rajzfilmeket vetítenek, az esti órák pedig a felnőtteké.

A fesztivál vendégei újra megnézhetik kedvenc filmjeiket, köztük a Panelvacsorát, a Nyugalom című, Alföldi Róbert rendezte alkotást, Szőke András filmjét, a Bakkermannt, továbbá Szabó István Mephistóját. A némafilmek szerelmesei mindhárom este találkozhatnak Chaplinnel.

A filmfolyamot a Cabaretband és a Szűcs Kinga Jazz Band koncertje szakítja meg, s teszi változatossá a rendezvényt.

Zentai István szólt arról, hogy Budapesten és Győrön kívül Debrecenben és - idén először - Szombathelyen lesznek Tér-Film-Zene programok. Pécsett és Szegeden viszont az idén nem tartják meg a szabadtéri fesztivált, amelynek célja változatlan: értéket kíván közvetíteni.
Forrás: MTI