Magyarok: irány az Adria!

Jelentősen nőtt az elmúlt hétvégén a letenyei magyar-horvát határátkelő forgalma az Adriára tartó turisták miatt - derült ki a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság MTI-hez hétfőn eljuttatott adataiból.

Autóbusszal vagy személyautóval több mint 50 ezren lépték át a határt Horvátország felé, míg az azt megelőző hétvége három napján még csak 33 ezer utast regisztráltak. Az adatokból kitűnik, hogy a tengerre tartók a szombati turnusváltások napján voltak a legtöbben, a múlt hét szombatján csaknem 35 ezren lépték át a határt kifelé, az egy héttel korábbi 19 ezerrel szemben.

A hétvégi turnusváltásokra utal, hogy a mostani hétvégén már visszafelé is nagyobb számban jöttek nyaralók az Adriáról. A rendőrség 19 ezer autóval vagy busszal belépő utast számolt az elmúlt szombaton, csaknem háromszor annyit, mint egy héttel korábban.

A statisztikából kiderül, hogy leginkább a személyautóval utazók száma emelkedett. A most szombati adatok szerint több mint kilencezer gépkocsi lépte át a határt Horvátország felé, csaknem kétszer annyi, mint az egy héttel korábbi szombaton.
Forrás: MTI