Muzsikál a mátrai erdő

A Mátra erdőiben 17 helyszínen zajlanak július 5-étől kilenc napon át a Mátrai Művészeti Napok rendezvényei Muzsikál az erdő címmel - tájékoztatta az MTI-t az Egererdő Rt. bátonyterenyei erdészetének vezetője.

Egyre több település kapcsolódik be az első ízben 2004-ben megrendezett programsorozatba, amelynek célja, hogy a résztvevők a művészetekhez és az erdőhöz egyaránt közelebb kerüljenek - mondta Szabó Lajos erdőmérnök.

Kozárd, Mátraalmás, Galyatető, Dorogháza, Mátramindszent, Bátonyterenye, Mátraverebély, Nemti, Kazár, Szurdokpüspöki, Pásztó, Mátrakeresztes, és Fenyvespuszta ad otthont a rendezvényeknek, köztük erdei és templomi koncerteknek, túráknak és gasztronómiai programoknak.

A zene és a természet kedvelői erdei koncerten hallgathatják meg többek között a Vadászkamara Kürtegyüttest és a Budapest Rézfúvós Quintettet, a Royal Fanfar Ensemble trombita együttest, vagy a Primavera Fúvósötöst.

A túrákat, sétákat erdészek vezetik, a résztvevőket a helyszíneken falusi vendéglátás várja a nap végén, gulyással, vaddisznópörkölttel, szalonnasütéssel, borkóstolóval.
Forrás: MTI