A pápa a krisztusi divat szerint öltözik

XVI. Benedek pápa nem a Prada divatház által diktált trendet, hanem Jézus Krisztust követi - szögezte le a Vatikán hivatalos lapjában arra reagálva, hogy a médiában hosszú ideje azt találgatják: vajon a katolikus egyházfő tényleg a világhírű milánói divat

Az Esquire című amerikai magazin tavaly nyáron a világ legelegánsabb férfiúi közé sorolta a katolikus egyházfőt, aki vörös bőrcipőjével kiérdemelte a legjobb kiegészítőt viselő férfinak járó különdíjat is. Divatszakértők szerint a különleges egyházfői lábbeli a Prada divatházban készült.

Mivel a média azóta is rendszeresen foglalkozik XVI. Benedek öltözködésének elemzésével, az Osservatore Romano szükségesnek érezte, hogy megszólaljon az ügyben és cáfolja a pápai cipő márkájáról elterjedt híreszteléseket.

A lap "felületes" lépésnek nevezte, hogy a pápát a legjobban öltözött férfiak közé sorolták, és úgy vélte, hogy ez a hozzáállás "nagyon is jellemző jelenlegi korunkra, amely hajlamos mindent közhelyszerűvé alacsonyítani és képtelen megérteni a lényeget".

A Vatikán hangsúlyozta, hogy XVI. Benedek cipője, illetve a szintén nagy feltűnést keltő, díszes kalapjai hagyományos pápai viseletek, és semmi közük a pápa hiúságához.

Forrás: MTI