Modern tánc világbajnokság

A hétvégén rendezi meg Bábolnán a modern táncsportok nemzetközi és magyarországi szövetsége az idei Modern Táncsport Világbajnokságot a város önkormányzatának támogatásával.

Az eseményre az IFMD 16 tagja közül 13 ország nevezett be, 61 egyesület négy korosztályban versenyez majd szombaton és vasárnap a városi sportcsarnokban.

Az esemény péntek este nyitógálával indul, melyben helyet kap a néptánc, a modern tánc, a klasszikus balett, valamint a versenyrendező MARINA TSE erre az alkalomra készült meglepetésszáma mellett két újdonság. A modern táncsportban újonnan bevezetendő techno táncfajta bemutatóját az orosz modern táncsport-válogatott, a streetdance revue bemutatóit pedig a budapesti Jamland TE versenyzői tartják.

Szombaton, vasárnap reggel kilenctől este kilencig zajlanak a versenyek, a 1987 versenyző 500-nál több táncot mutat be. Szombaton funky, disco, disco freestyle, és hip-hop irányzatokban, vasárnap fantasy, dance show, break és electric stílusokban, míg a hétfő déltájban sorra kerülő záróünnepélyen a free show hívei szórakozhatnak.

A háromnapos VB-n a tavalyi EB- és VB-győztesek kevés kivétellel részt vesznek, így az esemény minden nézőnek színvonalas szórakozást ígér.
Forrás: MTI