Kábítószer-ellenes munka elismerései

Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter az ENSZ Kábítószer-ellenes Világnapja alkalmából szakmai elismeréseket adományozott. Az elismerések átadására Korózs Lajos államtitkár kérte fel. Elige Vitam Életműdíj elismerésben részesült:

A szenvedélybetegség elleni küzdelem területén több évtizeden át kifejtett kiemelkedő hazai és nemzetközi tevékenysége, a hazai alkohol-, és drogprobléma állami-társadalmi kezelésének fejlesztése érdekében végzett példaértékű munkássága elismeréséül:

Tongue-Tóásó Éva, az ENSZ Kábítószer Bizottsága NGO Bizottságának társelnöke, az ENSZ International Federation of University Women Szervezet állandó képviselője.
Elige Vitam Díj elismerésben részesült:

A hazai drogcéna, a drog-prevenció és kezelése érdekében kifejtett kiemelkedő közéleti, szakmai munkája és szervezői tevékenysége elismeréséül:
Gondi János, a Tiszta Jövőért Közhasznú Alapítvány (Budapest) elnöke,
A kábítószer-ellenes küzdelem területén hazai és nemzetközi színtéren kifejtett kiváló munkája elismeréséül:

Dr. Fülöpné Dr. Csákó Ibolya, az Országos Rendőr-Főkapitányság Igazgatásrendészeti Főosztály (Budapest) alezredese.
Az addiktológia területén működő szociális-szolgáltatások fejlesztése érdekében végzett innovatív tevékenysége, hatékony szakmai munkája elismeréséül:

Máté Zsolt, az INDIT (Integrált Drogterápiás Intézet) Közalapítvány TISZTÁS Drogkonzultációs Központjának (Pécs) vezetője.
A drog probléma közösségi kezelése, a gyógyító és utógondozói tevékenység ellátása területén nagyfokú elhivatottsággal kifejtett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként:
Dr. Pénzes Marianna, az Észak-Kelet Magyarországi Szenvedélybetegségeket Megelőző Egyesület (Nyíregyháza) elnöke.
A kábítószerekkel kapcsolatos tevékenységek ellenőrzése területén kifejtett kiemelkedő szakmai munkája elismeréséül:
Zajzonné dr. Boruzs Hedvig, az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal, Kábítószer Igazgatóság (Budapest) főosztályvezető-helyettese.
Miniszteri Dicséret elismerésben részesült:
A vegyipari, gyógyszeripari, biotechnológiai szabályozások kidolgozása, a REACH rendelet közösségi kialakítása, és hazai átültetése érdekében végzett eredményes, példamutató munkája elismeréséül:
Mogyorósy György, a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium Ipari Főosztály osztályvezetője,
Az általános és középiskolás korú fiatal korosztály körében a kábítószer-fogyasztás terjedésének megelőzése érdekében végzett kiváló munkája elismeréséül:

Pálné dr. Gergely Mónika, rendőr-százados, a Somogy Megyei Rendőr - Főkapitányság Ellenőrzési Szolgálat (Kaposvár) kiemelt főelőadója.
A kábítószer-elleni küzdelem területén kifejtett hatékony operatív munkája, eredményes tevékenysége elismeréséül:
Szűcs Gábor pénzügyőr hadnagy, a Vám- és Pénzügyőrség Dél-dunántúli Regionális Nyomozó Hivatal (Pécs) osztályvezetője.
Forrás: MTI-Os