Hétlábú ukrán macska - két farokkal...

Hét lába és két farka volt annak a macskakölyöknek, amelyet állatorvosi műtéttel vettek ki az anyja hasából a kelet-ukrajnai Dnyiprodzerzsinszkben. A nyolcéves, Muszja névre hallgató vemhes anyacicát két nap vajúdást követően vitte gazdája a város központ

A hasából az állatorvosok egy szörnyszülött, már élettelen kölyköt távolítottak el, amelynek két farka és elöl három, hátul pedig négy lába volt - írta szerdán a Komszomolszkaja Pravda című újság ukrajnai online kiadása.

A lap által megszólaltatott Alla Szvitics, az állatkórház főorvosa elmondta, hogy a macskakölyök 150 grammot nyomot, ami több mint kétszerese az újszülött macskák szokványos testtömegének. A torz macskakölyköt preparálták és további vizsgálatokra a denyiprodzerzsinszki orvosi egyetem kórbonctani intézetébe továbbítják.

A szakember szerint a macskakölyök genetikai elfajulását valószínűleg káros környezeti tényezők idézték elő, nem pedig a macskáknál elterjedt, közeli rokonok közötti kereszteződés, mivel az anyacicát gazdája távolról hozott hímmel pároztatta.
Az anyamacskát egyébként ivartalanítják, mert nagy a valószínűsége annak, hogy a további utódai is hasonló szörnyszülöttek lesznek.

Forrás: MTI