Le a szolis műcsajokkal

Amint eljön a nyár, minden színesbe öltözik, és ennek megfelelően kialakítva megérkezik az új smink trend is. A mostani pedig jóízlés abszolút csúcsa lesz. Semmi sokkoló tendencia, semmi elkenődött vonal, semmi extrémitás.

Amint eljön a nyár, minden színesbe öltözik, és ennek megfelelően kialakítva megérkezik az új smink trend is. A mostani pedig jóízlés abszolút csúcsa lesz. Semmi sokkoló tendencia, semmi elkenődött vonal, semmi extrémitás. Sőt, végre újból menő a szép, természetes fehér bőr, így nem kell többet órákig kozmálódni a szoliban vagy rosszabb esetben a tűző napon. Ráadásul az intenzív barnaság, korántsem áll jól mindenkinek. Tehát felejtsük el a sok önbarnító reklámot is, miszerint természetes színünk ciki, és rejtegetni kell. Egyébként a sárgás bőrszín, amit az önbarnítónak köszönhet a sok szerencsétlen, aki bedől a reklámoknak, sokkal cikibb.

Ezek alapján az idei nyár jelszavai: légiesség, természetesség, lágy pasztell színek, rikító megoldások kerülése.

A vérvörös rúzst is érdemes egyelőre félre rakni és előkotorni a natúr, a rózsaszín és az aranyosan csillogó darabokat, mert a természetes hatást, ezekkel az árnyalatokkal érhetjük el.

Nyáron, különösen a legnagyobb melegben, az ember lányának semmi kedve sincs alapozóval és púderrel vakolni az arcát, éppen ezért a kozmetikai cégek minden nyáron piacra dobnak különféle újdonságokat. Ilyenkor, ha szükségét érezzük érdemes könnyű textúrájú alapozót használni, de előtte ne felejtsünk el hidratálókrémmel bekenni az arcunkat. A korrektort pedig felejtsük el. Hogy arcunk üde és friss hatású legyen, használjunk egy kis arcpírt. Arra viszont figyeljünk, hogy használatának van néhány fontos szabálya:

Száraz bőr:
Ebben az esetben érdemes kompakt vagy krémes pirosítót használni. Ugyanis ezek a típusok gátolják a bőr kiszáradását, és tartósan fent maradnak az arcon.

Zsíros vagy kombinált bőr:
A problémásabb bőr számára a legmegfelelőbb a por alapú pirosító, de az árnyalat kiválasztásnál figyelembe kell venni a bőr és a haj színt is.

Sötét hajúak:
Igazán szerencsés helyzetben vannak, mert majdnem minden árnyalat jól áll nekik, de lehetőleg a semlegesebb színek közül válogassanak.

Szőkék:
Hozzájuk egy rózsaszín vagy barack szín illik a legjobban.

Ha mégis a bőség zavarában teljesen el lenne valaki bizonytalanodva, akkor van egy igen egyszerű trükk: bronzos púder. Ugyanis ez kiválóan megfelel alapozó rétegnek és arcpirosítónak is. A felvitele nem egy ördöngösség. A legegyszerűbb, ha veszünk egy vastag ecsetet és a halántéktól az orcák irányába simítsuk el, fordítva még véletlenül se. Ne használj túl sok pirosítót, inkább menj át kétszer a felületen. Mert aki túl sokat használ, úgy néz ki, mint aki lázas. Ha mégis túl erős lesz, tompítsuk a színt úgy, hogy egy púderes párnával átpaskoljuk.

A tekintet elmélyítésére és kiemelésére idén felejtsük a sötét színeket, vastag vonalakat és társaikat, fektessünk hangsúlyt inkább a megfelelő szempillaspirálra. A divathisztériának megfelelően jelenleg rengeteg színben kapható, és már a sztárok is a szempillaspirál nagy híve, no meg a photoshop-é, de az egy másik kérdés.

Sarah Jessica Parker például ezüst színért rajong, Katie Homes a kéket szereti, a zöldet pedig Kate Hudson preferálja, a lilát viszont Rihanna részesíti előnyben, a terrakotta színeket pedig Eva Mendez használja előszeretettel.

Az idei trend alapján a száj szinte a háttérben marad, mivel a hangsúlyt inkább a szemek kapják. Ennek ellenére a natúr színű rúzsok és a nedves hatású szájfények mindig gyönyörködtetik a szemet. Csodálatos hatás érhetünk el az alábbi színekkel: gyöngyház rózsaszín, karamell, tejcsoki, halvány levendula.

De persze vannak celebek, akik magasról tesznek a divatra. Sőt néha nem lehet eldönteni, hogy direkt csúfítják el magukat, vagy tényleg azt hiszik, hogy ők így szépek.

Vegyük például az örökös botrányhősnőt, Kelly Osbourne-t, aki nem csak ízléstelen de kifejezetten rémisztő is. Vagy a drog ügyleteiről és balhéiról híres Amy Winehouse-t, aki igen furcsán értelmezi a „tussal húzzuk ki a szemünket” című mondatot a sminktippek között. Ráadásul a tus semmilyen formában sem divat jelenleg, Amy stílusában pedig sosem volt az.