Anjelica Huston kiváló

Anjelica Huston kapja idén a Locarnói Nemzetközi Filmfesztivál elismerését, az Excellence Awardot.

A szervezők keddi bejelentése szerint a hollywoodi sztár augusztus 9-én veheti majd át a díjat a 61. alkalommal megrendezett filmfesztiválon.

Korábban többek között Susan Sarandon, John Malkovich és Willem Dafoe részesült ebben az elismerésben.

Az augusztus 6-tól 16-ig tartó filmünnepen bemutatják a Sundance filmfesztivál kedvencét, a Choke című feketekomédiát is, amelynek egyik szerepében Huston látható. A film Chuck Palahniuk, a Harcosok klubja írójának regényéből született, és azzal a szlogennel kínálják, hogy "a Choke a szexfüggők számára készült Harcosok klubja".

Az Oscar-díjas Huston "művészi sokszínűségével és a vásznon nyújtott lenyűgöző játékával" érdemelte ki a locarnóiak tiszteletadását - idézte a fesztivál művészeti igazgatóját a Variety szaklap cikke.

A színésznő apja, John Huston egyik filmjében debütált 1969-ben, és szintén az apja rendezte A Prizzik becsülete című romantikus drámában nyújtott alakításáért vehette át az Oscart. A rendező utolsó filmjében, a The Deadben is szerepelt 1987-ben. Rajongókat szerzett az Addams család Morticiájának megformálásával, és rendezőként is bemutatkozott az Agnes Browne című drámával. A magyar közönség utoljára az Utazás Darjeelingbe című Wes Anderson-kalandban láthatta.
Forrás: MTI