Alkalmatlan a kisebbségi kormány a Fidesz szerint

A kisebbségi kormány nem tudja és nem is akarja megoldani Magyarország válságát - a fideszes Domokos László kedden így reagált arra, hogy a Pénzügyminisztérium államtitkára szerint tervszerűen halad a 2009-es költségvetés összeállítása.

Keller László, a Pénzügyminisztérium államtitkára keddi sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva beszélt arról, hogy a 2009-es költségvetés összeállítása tervszerűen halad, a konvergenciaprogram előre meghatározza a kereteket, amelyből nem lépnek ki. Az államtitkár megítélése szerint júniusban az adóelgondolások is világossá válnak, így a nyár folyamán elkészül a költségvetési javaslat.

Domokos László erre reagáló közleményében azt írta: az államtitkár azért beszél pozitívan a 2009-es büdzséről, mert azt még senki nem ismeri. A fideszes képviselő szerint a napról-napra súlyosabb gazdasági helyzetben a kisebbségi kormány csak a hatalomhoz való görcsös ragaszkodással van elfoglalva.

Domokos László úgy véli, ebben a helyzetben ismét csak az adóemelés jut a kormány eszébe, hiszen sajtóhírek szerint erről tárgyalnak a keddi MSZP-frakcióülésen is.
A Fidesz szerint ugyanakkor mielőbbi változásra van szükség, az előrehozott választás gazdasági kényszer.

Forrás: MTI