Virágzó plasztikai sebészet

Bár a britek is érzik már a pénzügyi megszorításokat, növekvő számban hajlandóak akár több millió forintnak megfelelő fontot kifizetni kozmetikai célú műtétekre, közli egy hétfői jelentés.

Az ország legnagyobb kozmetikai orvosi csoportjának adatai szerint az elmúlt tíz hónapban 35 százalékkal nőtt meg az igény az efféle beavatkozások iránt. A hasplasztika iránt, amely hárommillió forintnál is drágább, 59 százalékkal emelkedett a kereslet, mellnagyobbítást pedig 40 százalékkal többen szeretnének.

A beavatkozások iránti érdeklődés különösen nagy Londontól Leedsig és Cheshire-ig, vagyis a labdarúgók - és feleségeik - körében népszerű környékeken.

"Érdekes megfigyelni, hogy egy hitelválság idején milyen kiadásokat fognak vissza az emberek" - mondta Liz Dale, a Harley Orvoscsoport munkatársa. "A pácienseink körében végzett kutatás azt mutatja, hogy mégha minden területen vissza is kell fogni a kiadásokat, az emberek akkor sem csökkentik a magukra költött pénzt, éppen ellenkezőleg: egyfajta befektetésnek tekintik."
Forrás: MTI