Szarvák Imre ismét polgármester

Szarvák Imre nyerte ismét a polgármester-választást a nem hivatalos végeredmény szerint vasárnap Jászalsószentgyörgyön; az időközi helyhatósági választáson a helyiek önkormányzati képviselőjelöltekre is voksolhattak, mivel a testület idén márciusban felos

Kovács Kornél tájékoztatása szerint a polgármesteri címre öt független jelölt pályázott, és közülük a 2006 őszén is elsőséget szerzett Szarvák Imre győzött 414 vokssal. A polgármester-jelöltekre 1396 szavazatot adtak le, ebből 15 volt érvénytelen.

A képviselő-testület 11 helyére harmincketten akartak bejutni. A 32 jelöltből 31 szintén független volt, egy jelöltet pedig a Magyarországi Zöld Párt támogatott.

Az Alsó-Jászságban lévő 3890 lelkes településen 3104-en élhettek volna szavazati jogukkal, a részvételi arány meghaladta a 41 százalékot. 2006 őszén ugyanez a mutató 56 százalék volt.
A 2006-ban megválasztott önkormányzat megszüntetését azért szavazták meg az önfeloszlatást kezdeményezők, mert szerintük a települést irányító testületen belül kialakult személyes jellegű viták ellehetetlenítették a további együttes munkát.

A régi képviselő-testület az időközi választásig végig hivatalban maradt.

Forrás: MTI