A Fidesz újabb népszavazást kezdeményez

A Fidesz helyi népszavazást kezdeményez három kérdésben, hogy megvédje a Csepel SC ingatlanait, a Ráckevei-Soroksári-Duna-partot, és helyreállítsa a csepeli Weiss Manfréd Kórház működését - jelentette be Németh Szilárd, a Fidesz csepeli frakcióvezetője hé

Az első kérdés arra irányul, hogy a Csepel SC Alapítvány Béke téri és Duna-parti ingatlanjain kizárólag sportcélú fejlesztést engedélyező kerületi szabályozási tervről alkosson helyi rendeleteket az önkormányzat. Németh Szilárd szerint ezzel azt akarják elérni, hogy a versenysportot ne szüntessék meg Csepelen, és ezek az ingatlanok ne kerüljenek magánkézbe, ugyanis erről szóló tervek már tavaly megjelentek a szocialista vezetésű önkormányzatnál.

A másik kérdés célja, hogy a Ráckevei-Soroksári-Duna-parton, a Gubacsi híd és a Királyerdő utca közötti területen kizárólag közcélú, intézményi és zöldterületi fejlesztést engedélyezzen az önkormányzat úgy, hogy a zöldterületi arány legalább 80 százalékos legyen.
Németh Szilárd szerint ezzel a kérdéssel a csepeli Duna-part beépítését akarják megakadályozni, tekintettel arra, hogy éles tiltakozást váltott ki a helyiekből egy lakópark és egy wellness-központ építésének terve.

A harmadik kérdés azt célozza, hogy a csepeli önkormányzat kezdeményezze a fővárosi önkormányzatnál, hogy a szülészet-nőgyógyászati, gyermekgyógyászati, sebészeti és belgyógyászati fekvőbeteg-ellátás biztosítására, a csepeli Weiss Manfréd Kórház fenntartói és vagyonkezelői jogát térítésmentesen adja át 2009 január 1-től Csepel önkormányzata részére.
Németh Szilárd szerint erre azért van szükség, mert az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a 2003-ban megszüntetett fekvőbeteg-ellátást vissza kell állítani, Csepel 150 ezres lakossága érdekében.

A Fidesz csepeli frakcióvezetője elmondta: a múlt héten jelentették be a csepeli képviselőtestület ülésén, hogy ebben a három kérdésben helyi népszavazást kezdeményeznek. Annak érdekében, hogy az önkormányzatot ne terhelje plusz költség, azt javasolják, hogy az egészségbiztosításról szóló őszi népszavazással együtt tartsák majd meg a helyi referendumot.
A három kérdéshez egyenként 6.400 aláírást kell összegyűjteni, és Németh Szilárd biztos abban, hogy a Csepel lakossága kiáll a kérdések mellett.

Forrás: MTI