Jön a szuperélelmiszer

Emésztési zavarok, magas koleszterinszint, idegrendszeri rendellenességek gyógyítására is alkalmasak az úgynevezett szuperélelmiszerek, amelyek első típusait az év végére kísérletezik ki a Debreceni Egyetem kutatói.

Vitaminokkal, ásványi anyagokkal és gyógyszerekkel gazdagított élelmiszerek kifejlesztését és klinikai tesztelését kezdte meg a Debreceni Egyetem - jelentette be az intézmény rektorhelyettese. Jávor András professzor hozzátette: az első szuperélelmiszerek várhatóan az év végére készülnek el.

Az úgynevezett szuperélelmiszerek képesek olyan pozitív hatást elérni az emberi szervezetben, mint a gyógyszerek. Gyógyhatásukat úgy fejtik ki, hogy közben megőrzik eredeti ízüket, élvezeti értéküket.

Mint azt Jávor András, a Debreceni Egyetem professzora az InfoRádióban elmondta, minden élelmiszer alkalmas arra, hogy különleges tulajdonságokkal ruházzák fel őket, így jól alkalmazhatók a többi mellett szív- és érrendszeri betegségek, idegrendszeri panaszok, az öregedéssel együtt járó kóros elváltozások, vagy emésztési zavarok megelőzésére vagy kezelésére.

Ha a kísérletek a vártak szerint alakulnak, hamarosan gyógyhatású tej, kenyér, sajt, gyümölcs vagy húskészítmény jelenhet meg a boltokban.
Forrás: InfóRádió