A gyermekek védelmében

Gyermekvédelmi konferenciát tart az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) Rendészeti és Bűnmegelőzési Intézete szerdán Nagykovácsiban - tájékoztatta az IRM közleményében az MTI-t.

A rendezvényen a gyermekvédelmi jelzőrendszer fejlesztésének tavaly elindított projektjét is értékelik. A kezdeményezés két részből állt: egy regionális szintű elméleti képzésből és az erre épülő jelzőrendszer tagjainak tartott együttműködési tréningekből.

A konferencián a projekt legfontosabb tapasztalatairól szólva javaslatokat fogalmaznak meg a jelzőrendszer tagjai közötti hatékonyabb együttműködésre, a veszélyeztetett környezetben lévők figyelemmel kísérésére és a bűnmegelőzés eredményességének elősegítésére - áll a minisztérium Rendészeti és Bűnmegelőzési Intézetének közleményében.

A szervezők azt a célt tűzték maguk elé, hogy új munkaformákkal gazdagítsák az ifjúságvédelmi és családtámogató jelzőrendszer továbbfejlesztését. Az idei konferencián a jelzőrendszer tagjai közötti együttműködés kérdéseire fordítják a figyelmet - közölte Kuti Ferenc, az intézet titkárságvezetője.
Forrás: MTI