Drukkolj Orbánnak, hátha nyer!

Orbán Viktor saját neve alatt játékot indított, melyből hamarosan kiderül mennyire ért a focihoz. Az oldalra bárki regisztrálhat majd együtt örülhet vagy sírhat a Fidesz vezérkarával, miközben csak a labdarugó Európa-bajnokság meccseit kell nézzük. Nem vi

Na végre! Eljött a várva várt pillanat! Mától megtudhatjuk Orbán Viktor legbelsőbb gondolatait, feketén-fehéren. Na persze a Fidesz elnöke nem az előrehozott választásokról való taktikáit, esetleg az SZDSZ-szel kötendő lehetséges háttéralkut, netalántán a magyar külpolitika általa képviselt irányát magyarázza meg. Nem beszél az adó- illetve járulékpolitikáról, sem egy új nyugdíjtörvény általa elképzelt részleteiről. Ő totózik.

A szerényen saját nevével fémjelzett honlapon tippelésre invitálja a magyar választópolgárt, és persze a választópolgár gyermekeit (előbb utóbb ők is szavazók lesznek). A  viktortoto.orbanviktor.hu oldalon megtippelhetjük melyik Fideszes politikus tippel a legjobban jelenleg folyó labdarugó Európa-bajnokságon. Persze az EB nagy úr, folyik csapból, tévéből, monitorból. Muszáj hát meglovagolni valahogy. A Viktortotó ezért zseniális ötlet. Mert úgy tartja a politikai levesben a választó kanalát, hogy közben nem kell egy kortyot se lenyelnie belőle.



Haverom, a Viktor

13. pont a Viktortotó GYIK menüjében
Kérdés: Tényleg Orbán Viktor dönti el azt is, ki nyeri az EB-t?
Válasz: Nem, tényleg nem.
A gyanútlan ember észre sem veszi és máris Viktor haverja lesz. Mintha csak együtt sörözgetnénk a legközelebbi kocsmában, és bőszen drukkolnánk a portugáloknak. Mert Viktor nekik. És ha én is, akkor ez mindjárt közös. És rendelek egy sört is neki. Ha meg meglátom később feltűnni a nevét (értsd: pártját) egy függönnyel takart szavazófülkében, naná hogy mellé pöttyentem bársonyszéket jelentő ikszemet.

Persze szép dolog a barátság és szép dolog a foci is. Első körben nehéz is belekötni egy ilyen húzásba. Mert miért is ne lehetne együtt tippelgetni a fővezérrel és politikus barátaival. Főleg, hogy köztudott: szereti a focit, sőt maga is elég gyakran stoplira váltja a parlamenti lépcsőket koptató lábravalóját. Sőt, a tippelős játékot sem most kezdték nagyra törő politikusaink. Eddig egymás közt játszottak a törvényalkotásban megfáradt kollégák, most azonban publikussá tették és bevonták az Új Többséget. Köszönjünk!

A mondás, hogy a cipész maradjon a kaptafánál elég régi ahhoz, hogy bölcsességében ne kételkedjünk. Így a politikus az ország sorsát kell hogy jobbá tegye, ne pedig a szórakoztatásunkra ügyeljen. Gyurcsány Fletó pont azért támadható, mert elég hamar bulvárosította magát, és sok megnyilvánulása inkább hasonlít egy celeb/sztár kalandos életéhez, mint egy felelős miniszterelnökhöz. Orbán a viktortotóval most pont ebbe lép át. A populizmus szót már le sem írom. (Bocs, mégis, sebaj.)



Nyeremények a politikusok pénzén

Az oldal egyébként ügyes. A regisztráció villámgyors. Sok oldallal ellentétben elég egy email cím és egy felhasználó név. Ezeket megadva azonnal (tényleg rögtön, nehogy megund és elszörfölj másfelé) megkapjuk a jelszót. A belépés után rögtön meg kell tippeljük azt a Fideszes politikust, aki szerintünk a legjobban fog tippelni az EB meccseire. Ezt később nem módosíthatjuk. Hiába látjuk, hogy Kósa Lajos jobban ráérez, ha egyszer Varga Mihályba fektettük a bizalmat, nincs visszaút. Azaz ezen a furcsa játékon nem a csapatokért, hanem a politikusokért (is) szurkolunk. Gigakomoly.

Hogy miért is látogassuk az oldalt? Mert saját tippekből összebarkácsolhatunk egy LCD tv-t, egy videókamerát, esetleg egy iPodot. A díjakat a Fideszes politikusok vásárolják meg. Igazi sörvirsli hangulat. (Gyere ki a pártrendezvényre, egyéligyálingyé, aztán tudd, hova szavazz!) Nem tudom ki hogy van vele, de ez így bűzlik mint a pálpusztai. Ilyen oldalt elindíthat egy civil szervezet, és ha meg tudja szervezni, bevonhatja az egész politikai elitet… annak lenne izgalma. Ki tippel jobban: Lendvai vagy Semjén, Gyurcsány vagy Navrasics? De így csak egy ügyes (kampány)fogás.

Ötletek a többi pártnak

Kérdés, nem fog-e elindítani egy egész lavinát a Fidesz kezdeményezése? Képzeljük el, hogy megjelenik majd az MSZP egy „Ki a legjobb szocialista szakács?” játékkal, ahol Hiller, Lendvai, Gyurcsány, Veres és a többiek pontozzák egymást pörköltjét, mi meg leadhatjuk szavazatunkat a vélt győztesre. (Megy valami hasonló az egyik kereskedelmi tévében csak „sztárokkal”.) Esetleg megsaccolhatjuk Dávid Ibolya milyen színű kosztümben fog megjelenni a következő sajtótájékoztatón. Fődíj: az MDF-ből kilépett politikusok fürdőruhás képeivel illusztrált naptár. A KDNP oldalán Semjén Zsolt kedvenc Biblia idézeteit találgathatnánk egy XVI. Benedek által dedikált Bibliáért, az SZDSZ pedig játékot indíthatna „Mikor lesz a következő rendkívüli tisztújító?” címmel, nyeremény: Kóka saját CD-je Fodor ajánlásával.

Ha „szerencsénk” van, el fog jönni az idő mikor Viktorral az egész ország összetegeződik. Együtt tippelgetünk a meccsekre, ő pedig nagypapásan megsimogatja buksinkat majd az ölébe vesz. Miközben a térdén lovagolva hallgatjuk kedves meséit, bírói tévedésekről vagy tizenegyes gyanús helyzetekről, szinte észre sem vesszük mi történik bent a gonosz, csúnya, többpárti Parlamentben a fejünk fölött.

Fotók: viktortoto.orbanviktor.hu