Nadal a salak királya

A címvédő spanyol Rafael Nadal nyerte a francia nyílt teniszbajnokság férfi egyes döntőjét, miután 1 óra 51 perc alatt, három sima játszmában győzött a svájci Roger Federer ellen.

Nadal sorozatban negyedszer diadalmaskodott a Roland Garroson és ezzel pályafutása negyedik Grand Slam-tornáját nyerte meg. A mallorcai klasszis az idén játszmát sem vesztett Párizsban.

Eredmény:
férfi egyes, döntő:

Rafael Nadal (spanyol, 2.)-Roger Federer (svájci, 1.) 6:1, 6:3, 6:0

A nyitó szettet 35 perc alatt nyerte a spanyol játékos: a svájci klasszisnak esélye sem volt, ellenfele három alkalommal vette el az adogatását. Federer mindent megpróbált: játszott az alapvonalon, riválisa egy labdával "hosszabb" volt, beszáguldott a hálóhoz, erre a mallorcai úgy ütött el mellette, mintha nem is a világ talán legjobb szerva-röpte játékosa állt volna a másik oldalon.

A folytatásban Nadal "semmire" nyert adogatással kezdett, majd azonnal brékelte a svájcit. Federer azonban új erőre kapott: bámulatos tenyeresekkel kiszorította ellenfelét a pályáról és visszavette, amit elveszített, majd - ha nehezen is - de hozta szerváját és kiegyenlített (2:2). A nyolcadik játékban azonban ismét a spanyol kerekedett felül (5:3) és már a második szettért adogathatott. Nem hibázott és újabb 49 perc elteltével már csupán egy játszma választotta el sorozatban negyedik diadalától.
A harmadik, egyben utolsó felvonásban (27 perc) Federer továbbra sem tudott újítani: már az elején ismét brékhátrányba került, sőt második adogatását is elvesztette és ezzel reménytelen helyzetbe került. Nadal egyre magabiztosabban teniszezett, mindent visszaadott és ha helyzetbe került, könyörtelenül kihasználta azt. A meccs hajrájában a világelső egyre jobban hitét vesztette, s bár akadt egy-két szép ütése, látszott, hogy ezt a mérkőzést - lélekben - már feladta. Így is történt.
Forrás: MTI