Baki a szentpétervári fórumon

Bizonytalan benne, hogy ki áll jelenleg Oroszország élén? Megnyugtathatjuk, ön nincs egyedül.

Egy nemzetközi esemény konferansziéja szombaton, Dmitrij Medvegyev elnök színre lépését bejelentve, az előd Vlagyimir Putyin (minden orosz fülbe beidegződött) nevét kezdte el mondani.
A műsorközlő férfiú félig már kimondta "Vlagyimir", amikor megtorpant és kapcsolt. "Oroszország elnöke, Vlagyi (-) Dmitrij Anatoljevics Medvegyev" - kántálta ünnepélyesen hangon a konferanszié, amint a XII. Szentpétervári Gazdasági Fórum előadótermébe belépett a Globális Energia-díj átadására felkért államfő.

Medvegyev láthatóan észlelte a tévesztést: széles mosolyra fakadt, kis híján elnevette magát, és kacsintott egyet, ahogy besétált a terembe. De nem tette szóvá az esetet, amikor a mikrofonhoz lépett.
Az új elnök pontosan egy hónapja váltotta fel posztján Vlagyimir Putyint. A nyilvánvaló bakin nincs mit csodálkozni, miközben az orosz politikai osztály vég nélkül azon a kérdésen rágódik, hogy ki áll majd valójában az ország kormánykerekénél - Putyin vagy a védencéből államfővé lett Medvegyev.
Miniszterelnökként Putyin hivatalosan az ország második számú embere lett, egyben elfogadta a hatalmon lévő párt vezetését. A várakozások szerint azonban - bár távozott a Kremlből - háttérbe szoríthatja maga választotta utódját. Ők maguk azt mondják, hogy tandemben fognak dolgozni.

Forrás: MTI