McCain embert küldene a Marsra

John McCain gyermekkorának kedvenc olvasmánya volt egy Bradbury-regény, ebből merített most ötletet. Ember vezette missziót szeretne látni a Marson a republikánusok leendő elnökjelöltje, aki az amerikai űrkutatási prioritások újragondolását szorgalmazza.

John McCain egy floridai rendezvényen az amerikai űrkutatási hivatal 2010-ig tartó űrsikló-programjának támogatása kapcsán úgy nyilatkozott, hogy hajlandó folytatni az "adófizetők dollárjaiból" finanszírozott programot. Egyben vitatta, hogy a NASA-nak jobb munkát kellene végeznie annak érdekében, hogy annyira lelkesítse az amerikaiakat, mint azt az 1969-es Holdra szállás tette.

Az arizonai szenátor a rendezvényen elmondta: gyerekkorának egyik kedvenc olvasmánya Ray Bradbury 1950-es, Marsbéli krónikák című regénye volt, amely a vörös bolygó kolonizálásáról szólt. Mint fogalmazott, egy olyan projekt, amely embereket juttatna a Marsra, megmozgatná az amerikaiak képzeletét. "Álljunk ki együtt emellett. Úgy vélem, az amerikaiak hajlandóak lennének erre" - fogalmazott McCain.
Forrás: hirado.hu