Részeg fiatalok bántalmaztak egy papot

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt eljárást indított a rendőrség három fiatalember ellen, akik ittas állapotban inzultáltak egy katolikus papot a soproni Széchenyi téren - közölte Farkas Gábor alezredes, soproni rendőrkapitány az ö

A soproni történelmi egyházak és kisegyházak 24 órás Biblia-felolvasást tartottak szombat déltől a Széchenyi téren. Éjfél előtt a soron következő felolvasó pap füstszagra lett figyelmes. A mögé került fiatalok - egyikük 24 éves, a másik kettő egy évvel fiatalabb - a pap zakójának hátát cigarettával meggyújtották, a lelkészt leköpték és meg is ütötték. Az elkövetőket a rendőrség elfogta, mindhárman soproniak. A pap nem szenvedett sérülést - ismertette az esetet a kapitány.

Fodor Tamás (Fidesz-KDNP) polgármester és az egyházak megjelent képviselői a sajtótájékoztatón mélyen elítélték a történteket, melyeket a város első embere a mélyre süllyedt közállapotoknak, közmorálnak tulajdonított.

Fodor Tamás az üggyel kapcsolatban hangsúlyozta: a morális neveléssel az oktatási intézményekben sokkal többet kell foglalkozni. A közerkölcs javítása azonban elképzelhetetlen személyes példamutatás és tisztességes közgondolkodás nélkül - hangoztatta a jobboldali politikus.
Forrás: MTI