Johnny Depp repetázott

A tűzvész sem állhatott Johnny Depp, Will Smith, Ellen Page és a többi népszerű sztár útjába, hogy a hét végén Hollywoodban átvegyék a közönségszavazás útján odaítélt Arany Popcorn-díjakat.

Néhány órával a vasárnapra meghirdetett esemény előtt óriási tűz pusztított a Universal stúdió mozis szórakoztató parkjában, felemésztve többek között a King Kong díszletét, ám a közelben megszervezett 17. MTV Movie Awards gála szerencsére nem került veszélybe.

A popcorn-díjkiosztó tekintélye ugyan korántsem vetekedhet mondjuk az Oscaréval, de az álomgyár számára mégis jelzésértékű: a megmérettetés lelke ugyanis a közönség.

A mozitermek buzgó látogatói online adták le voksaikat a legjobb produkciókra és alkotókra. Az eredményről pedig a díjazottak is értesültek, még a gála előtt, így aztán sokkal lazábban is reagálhattak, amikor a színpadra szólították őket.

"Bárkit megkérdezhetnek, nem vagyok túl vicces" - mondta például Johnny Depp, amikor a legjobb komikus színész díját vette át rágógumit rágva A Karib-tenger-kalózai: A világ végénben nyújtott Jack Sparrow-alakításáért.

Az azért mégiscsak vicces, hogy kisvártatva a Sweeney Todd: A Fleet Street démoni borbélyában eljátszott gonoszért kapott még egy adag Arany Popornt.

A legjobb férfi alakítást Will Smithnek szavazta meg a közönség a Legenda vagyok főszerepéért.
"Nem mindig a legjobb filmeket csináltam, de keményen törekedtem rá. Az életemet az alkotásnak szenteltem és annak, hogy különböző dolgokban próbáljam ki magam" - árulta el a díjat szorongatva.
Az ifjú tehetség, Ellen Page a szerencséjét áldotta, hogy eljátszhatta az idén a forgatókönyve miatt Oscar-díjjal is jutalmazott Juno főszerepét, amiért most a nézők is kitüntették az év legjobb színésznőjeként.

A legjobb filmnek a Transformers című sci-fi akciót tartották a mozibajárók, és a babérokat learató Michael Bay rendező nagy megelégedésre jelentette be, hogy hétfőn forgatni is kezdi a második részt.

Az "Eddig a legjobb nyári film - akármit is jelentsen ez" elnevezésű, először kiosztott Popcorn-díj A Vasemberé lett.

"Ha azt gondolja valaki, hogy ez a díj nevetséges, akkor emlékeztetném, hogy amikor a Swingersszel nyertünk, Chewbacca (a Star Wars vukija) követett minket, aki életműdíjat kapott" - dobta fel a hangulatot Jon Favreau rendező aki sztárjával, Robert Downey jr.-ral lépett a reflektorfénybe.

Ezúttal viszont Adam Sandler zsebelte be a "generációs díjra" keresztelt életműdicséretet, amit egy James Bond-nóta (Nobody Does It Better) eldanolásával tett emlékezetessé.

Az est során kiosztották még a legjobb harcért (Never Back Down), a legjobb csókért (Step Up 2 The Streets) és a legátütőbb előadásért (Hajlakk, Zac Efron) járó teli popcorndobozt is.

Forrás: MTI