Elkészült Pécs arculata

Megtervezték Pécs színeit: elkészült a város vizuális arculatának koncepcióterve, mely javaslatokat fogalmaz meg a különböző városrészek épületi homlokzatainak színválasztását illetően - írta hétfőn az Új Dunántúli Napló.

Az önkormányzat által felkért, Szín és Fény Nemzetközi Alapítvány neves mérnökökből, művészekből álló tagjai más és más színtartományokat ajánlanak a különböző utcákhoz, terekhez, ennek alapján fokozható Pécs mediterrán hangulata.

Úgy a belváros, mint a külső városrészek épületállományának homlokzatain, meghatározott rendben megjelenik az isztriai sárga, a velencei narancs, a pannon zöld egy-egy árnyalata. Javasolják ugyanakkor, hogy a város egész területén padokon, korlátokon, favédő rácsokon kandelábereken, információs táblákon a baranyai megyeszékhely kék-sárga színei is legyenek jelen.

Az önkormányzat Pécs arculatának megújítását várja az országosan eddig egyedülálló és a tervek szerint a helyi építési szabályzatba is bekerülő koncepciótól. A XX. század elejére a pécsi épületek homlokzatai ugyanis szürkévé váltak, a század vége felé újra színesedni kezdtek, ám ez ötletszerűen alakult, nem vették figyelembe a különböző stílusú házak által megkívánt színharmóniákat - olvasható a baranyai napilapban.
Forrás: MTI