Átgondolatlan lezárások?

Interpellációt nyújtott be Rétvári Bence (KDNP) országgyűlési és fővárosi képviselő Demszky Gábor főpolgármesternek, amelyben kifogásolja, hogy nem gondolták át több fővárosi, azon belül XI. kerületi főútvonal együttes lezárását - jelentette be maga az in

A képviselő elmondta: a 4-es metró építésének és a Szabadság híd felújításának azért látott egyszerre neki a főváros, mert arra számítottak, hogy így gyorsulnak a munkálatok, de "ez nem jött be". A híd teljes felújításának befejezését egy évvel el kellett tolni, a közlekedési gondokat pedig tovább tetézi, hogy hétfőtől az év végéig lezárták a budai alsó és a felső rakpartot a Lágymányosi és az Erzsébet híd között a szennyvízgyűjtő és a metró építése miatt.

Az építkezések hatványozottan okoznak problémát az újbudaiaknak, a fővárosi lakosoknak és az agglomerációban élőknek - mutatott rá Rétvári Bence, aki szerint további gondokat okoz majd amikor - a tervek szerint - a 4-es metró fúrópajzsai elhagyják a Gellért téri állomást, teherautókkal szállítják majd el innen a kitermelt földet.

A KDNP azt kéri a fővárosi vezetéstől, hogy átgondoltabban ütemezze nagyberuházásait és éves lebontásban valósítsák meg a terveket.

Forrás: MTI