Kilyukadt a medence

Vasárnap hajnalban kilyukadt az MVM öttusa-világbajnokság úszószámának megrendezésére felállított uszoda. A szervezők dolgoznak a megoldáson, hogy időben meg lehessen rendezni az eredetileg 12 órára tervezett úszószámot.

A női döntőt követő éjszaka a Puskás Ferenc Stadion Szoborparkjának medence melletti altalajának egy része elmozdult, ezért a versenyre épített mobil medence falazata megsérült, emiatt a medence vize elfolyt.

A szervező bizottság (SZB) a Nemzetközi Öttusa Szövetség elnökétől, Klaus Schormanntól teljes felhatalmazást kapott a helyzet megoldására. Az SZB a megfelelő hőmérsékletű víz pótlását a tűzoltóság segítségével a Nemzeti Sportcsarnok uszodájából oldja meg.

Pécsi Gábor SZB-elnök elmondta: ha elkészülnek időben a víz pótlásával, akkor az eredeti program változatlanul lebonyolításra kerül. Amennyiben a medence nem készül el időre, második alternatívaként megcserélhetik a harmadik és a negyedik számot, így a lovaglás után következne az úszás.

Ha nem sikerül megoldani a pótlást, abban az estben lép életbe a harmadik lehetség, mely szerint a versenyzőket rendőri felvezetéssel, különbuszok szállítják át a BVSC Szőnyi úti uszodájába. Erre az esetre az SZB gondoskodott a szurkolók utaztatásáról is a BKV csuklósbuszainak segítségével.