Újabb Guinness-rekord Gárdonyban

Guinness-rekord felállítására készülnek Gárdonyban az I. Országos Öko Expo és Biofesztivál résztvevői: mega serpenyőben a "földkerekség" legnagyobb lecsóadagját készítik el szombaton - tájékoztatta az MTI-t a program főszervezője.

A Velencei-tó partján fekvő Sport Beachen pénteken kezdődött meg a háromnapos rendezvénysorozat, amelynek keretében egyebek között bio- és ökoételeket, -italokat, -termékeket, építési technológiákat, felületkezelő anyagokat, tisztítószereket ismerhetnek meg a látogatók - mondta el Bálint György.

A program keretében életmód-tanácsadáson vehetnek részt az érdeklődők, előadásokat hallhatnak a rákgyógyításról, a helyes táplálkozásról, a környezetvédelemről, a bio kertészkedésről.

A környezetvédelem lehetőségeit egy érdekes kísérlettel is bemutatják a szervezők: az egyelőre csak a bioboltokban kapható csomagolóanyagot, amelyben egy adag biopástétomot helyeztek, egy méter mélyre elássák, s két hónap múlva a gödröt feltárva bizonyítják, hogy a tasak - ellentétben a műanyag zacskókkal elbomlott.

A rendezvény mindhárom napján szórakoztató és sportprogramok is várják a látogatókat, akik 18 sportágban, valamint talicskatolásban és fűnyírásban is jeleskedhetnek, s mozgathatják meg az izmaikat.