Fodor szerint nem lehet visszatérni a koalícióba

Visszatérni az MSZP-SZDSZ-koalícióhoz már nem lehet - szögezte le szombati nyíregyházi sajtótájékoztatóján Fodor Gábor, a liberális párt elnökjelöltje. Az országjáráson lévő Fodor Gábor azt mondta: tévúton jár, aki azt gondolja, az a különbség a két elnök

"A különbség ott van, hogy én olyan SZDSZ-t akarok, amely ott van a parlamentben, eredményes, és képes a politikai céljait elérni. Az általam képviselt Szabad Demokraták Szövetsége olyan politikát kíván megvalósítani, amely világos, nyílt, liberális program" - fejtette ki véleményét.

Az SZDSZ olyan párt, amely egyaránt nyitott a jobb- és baloldali, valamint a zöld liberálisok felé, képes minél több választót megszólítani - jellemezte programját.

Fodor Gábor szerint az az út, amelyet eddig járt a párt, tovább nem folytatható, hanem megújulásra van szükség.

A kérdésekre válaszolva hitet tett a különböző politikai erők közötti párbeszéd mellett. "Eszem ágában sincs egy lapra feltenni az SZDSZ jövőjét. Abból biztos bukás lesz" - foglalta össze. "Olyan elnök kívánok lenni, aki mindenre forgatókönyvvel rendelkezik" - tette hozzá.

Fodor Gábor arról is beszélt, hogy számára az ország érdeke a legfontosabb; az, hogy legyen cselekvőképes, stabil kormányunk. "Ez több fajta politikai konstellációban elképzelhető, de erről most nem akarok fantáziálni" - tette hozzá.
Forrás: MTI