A maffiózónak jut máj

Négy japán maffiózón, köztük egy bandavezéren hajtottak végre májátültetést a Los Angeles-i egyetemi klinikán. A műtétetekre egy olyan időszakban került sor, amikor több százan haltak meg transzplantációra várva - írta internetes oldalán a Los Angeles Tim

A májátültetéseket egy neves sebész, Ronald W. Busuttil végezte 2000 és 2004 között, de az esetről csak most beszélt egy neve elhallgatását kérő bennfentes. Az operációkra olyan években került sor, amikor az adatok szerint évi több mint száz beteg halt meg májátültetésekre várva - írta csütörtökön a Los Angeles Times.

Semmi nem utal arra, hogy akár a klinika, akár a sebész ismerte volna a pácienseket, akiknek szoros kapcsolataik voltak a japán maffiával, a jakuzával. Az esetre reagálva a kórház és Ronald W. Busuttil is azt nyilatkozta, hogy nem erkölcsileg ítélik meg a betegeket, hanem egészségi állapotuknak megfelelően orvosi kezelésben részesítik őket.

Az amerikai transzplantációs szabályok egyébként nem tiltják, hogy külföldi páciensek vagy bűnözők részesüljenek szervátültetésben.
Forrás: MTI