Kétkerekűekre szakosodott rablópáros

Tizenhét kerékpárt, illetve motorbiciklit lopott el Hódmezővásárhelyen az a két férfi, akiket éjszaka fogtak el a rendőrök - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense pénteken az MTI-t.

Szenti Szabolcs elmondta: a 22 éves és a 30 éves többszörösen büntetett, helybeli férfit összesen 15 kerékpár, egy segédmotoros kerékpár és egy nagymotor eltulajdonításával gyanúsítják.

Az elkövetőket csütörtökön éjszaka fogták el, mikor újabb portyán voltak: a belváros két társasháza előtti kerékpártárolóból összesen hat biciklit és egy segédmotoros kerékpárt tulajdonítottak el úgy, hogy levágták róluk a lakatot.

A megerősített közterületi szolgálatnak és a forró nyomon elvégzett adatgyűjtésnek köszönhetően a vásárhelyi járőrök még az elkövetés helyének közelében elfogták a két férfit - tette hozzá a szóvivő.

A házkutatások során valamennyi eltulajdonított kétkerekűt lefoglalták a rendőrök. A gyanúsítottak kihallgatásuk során további kilenc kerékpár és egy nagymotor eltulajdonítását is elismerték.
Forrás: MTI