Nagy csata lesz Miskolcon

Igazán remek összecsapás várható Lékó Péter és a norvég Magnus Carlsen között Miskolcon, ahol a két nemzetközi nagymester szerdától nyolcjátszmás rapid sakk párosmérkőzést vív. Az eseményt felvezető, Városházán tartott sajtótájékoztatón Lékó Péter azt is

Káli Sándor, Miskolc polgármestere örömét fejezte ki, hogy ezzel a párharccal folytatódik a hagyomány, hiszen a borsodi megyeszékhelyen Michael Adams, Anatolij Karpov és Vlagyimir Kramnyik után a norvég csodagyerek lesz Lékó ellenfele.

A magyar éljátékos elmondta, Miskolcra lassan már haza jár, s ezt örömmel teszi, mivel már több mint egyéves a nevét viselő sakkiskola, melynek foglalkozásain időről időre részt vesz. Lékó Péter egyúttal kijelentette, visszatér a magyar válogatottba és jelen lesz az ősszel Drezdában sorra kerülő sakkolimpián is.

Kérdésre válaszolva 17 éves riválisa leszögezte, cseppet sem zavarja az a tudat, hogy még soha nem tudta legyőzni Lékót, szerinte az esélyek kiegyenlítettek a helyi Nemzeti Színházban sorra kerülő mérkőzésen.

A nagymesterek érdekességként megemlítették, hogy figyelemmel kísérik majd a jövő szombaton kezdődő labdarúgó Európa-bajnokságot, amelyen Carlsen a svédek, míg Lékó a németek sikeréért szurkol.
Forrás: MTI