Új választásokat sürgetnek

Új választást sürget Újbudán az SZDSZ-ből kilépett önkormányzati képviselő - írja a Magyar Hírlap. Nincs kizárva, hogy az MSZP-SZDSZ képviselői között is vannak olyanok, akik a képviselő-testület önfeloszlatását látják a legjobb megoldásnak a XI. kerületb

Függetlenné válásában, mint mondta, politikai, szakmai és emberi okok egyszerre játszottak szerepet. Ezzel patthelyzetet teremtett a Molnár Gyula (MSZP) vezette Újbudán. Hajdu szerint időközi választásokra van szükség. "Molnár Gyula kezdeményezze a képviselő-testület feloszlatását" - ezt látja a legjobb megoldásnak Újbudán Hajdu László független képviselő.

Azáltal, hogy áprilisban elhagyta a frakciót, a polgármester elveszítette egyfős többségét a kerületben, és 19:19-es patthelyzet alakult ki. Nem zárta ki, hogy az MSZP-SZDSZ képviselők között is lehet olyan, aki látja, hogy a mostani helyzet működésképtelenséghez vezet. Nagy a zúgolódás a belső egyeztetések hiánya és az arrogáns vezetési stílus miatt is.

Arra a felvetésünkre, hogy Molnár Gyula és Lakos Imre SZDSZ-es alpolgármester duója épp az időközi választás kiírását javasolja az ő választókörzetében, Gazdagréten, elmondta: "A legitimitásom éppolyan erős, mint a polgármesteré.

A választók hatalmaztak fel, hogy a társadalmilag is erős támogatással bíró környezetvédelmi programomat körzetemben, Gazdagréten és a kerületben is megvalósítsam. Az emberek most látni fogják, nem én, hanem Molnárék akadályozták meg a választási ígéretek betartását."

Forrás: HavariaPress