Kukoricából építene a Lufthansa repülőt

Kukoricaszárból és papírból készült repülőgépflottájával a Hermann Ottó Ökoiskola 6/A osztálya nyerte meg a Lufthansa repülőgépmodell-pályázatát.

A német légitársaság által általános iskolás tanulók számára kiírt repülőgépmodell-építési pályázatra több mint 200 diák 41 munkát küldött be. A diákoknak környezetbarát anyagokból kellett megépíteniük a jövő repülőgépét.

A nyertesek kirándulást tehetnek a Lufthansa Technik budapesti hangárjába, ahol megismerkedhetnek egy repülőgép felújításának folyamatával és az elmúlt 40 év leghíresebb repülőgépeit is közelről megtekinthetik.

A pályázatra érkezett modellek és rajzok június 30-ig láthatók a Budapest Airport Ferihegy Repülőgép Emlékparkban - hangzott el a pénteki ünnepélyes díjátadón, illetve a kiállítás megnyitóján.

A győztes osztály rajztanára, Csere Jánosné a díjátadón elmondta, hogy iskolájukban kötelezően választható tantárgy a felső tagozatban a néprajz, illetve az ökológia. A környezetbarát kukoricaszár kézenfekvő alapanyagnak tűnt, hiszen évszázadok óta készítenek belőle kórójátékokat, s a diákok ezt a hagyományt elevenítették fel makettjeikkel.

A zsűri a rajz kategóriában első hellyel díjazta a Remetekertvárosi Általános Iskola diákjainak rajzait, akik szintén egy környezetbarát flottát terveztek. Különdíjat kapott a Montágh Imre Általános Iskola két diákja is, akik rendkívüli alapossággal és részletességgel dolgozták ki kétfedelű repülőgépüket.
Forrás: MTI