Mérföldkő a holland-magyar gazdasági kapcsolatokban

A 2008. január 13-án aláírt, mostanra hivatalosan is véglegesített szerződést követően a Grontmij, Európa harmadik legnagyobb mérnöki irodája 75 százalékos tulajdonrészt szerzett a budapesti Canor International tervezőirodában – jelentették be hétfő

Az egyesülés révén létrejött Grontmij Canor a közel száz éves múltra visszatekintő holland cég tapasztalatait nyújtja Magyarországon is.

A Grontmij Canor, amely itthon a projektmenedzsment, illetve a környezetvédelmi beruházások műszaki ellenőrzése és lebonyolítása terén a piac vezető cégei közé tartozik, az elmúlt négy évben már számos alkalommal dolgozott együtt partnerként vagy konzorciumban a holland irodával.

„Ezzel a lépéssel az eddigieknél lényegesen nagyobb volumenű beruházásokban vállalhatunk részt önállóan, vagy az anyacég stratégiai partnereként” – értékelte a fúziót Lukács Miklós ügyvezető. A 130 irodából álló vállalatcsoport tagjaként a Grontmij Canor olyan információs és szakmai hálózat részesévé vált, amely lehetővé teszi, hogy a 40 fős tervezőiroda a jövőben a legkomolyabb szakmai kihívásoknak is megfeleljen.

„A Grontmij nemzetközi tapasztalatát ötvözik a Canor hazai gyakorlatával, és ez mindkét világból a legjobbat hozza ki” – mutatott rá bevezetőjében Ronald Alexander Mollinger, a Holland Királyság Budapesti Nagykövete. Gert Dral, a Grontmij ügyvezető igazgatója beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar iroda megnyitása a vállalatcsoport európai léptékű stratégiájának egyik kulcsfontosságú lépése.

Az egyesülés nemcsak a vállalat életében jelentős lépés, de Magyarország befektetői kapcsolataira is kedvezően hathat. A patinás mérnöki iroda budapesti hídfőállásának létrejötte ugyanis nemcsak a már most szép számmal jelentkező holland nagyberuházók felé jelzésértékű, hanem a Grontmij vállalatcsoport széles nemzetközi ügyfélköre számára is üzenettel bír. Ez a döntés olyan befektetők figyelmét is felhívhatja Magyarországra, akik számára fontos, hogy itthon is az anyavállalat által képviselt minőséget kapják, de kiváló helyismerettel rendelkező tervezőktől.