Már kaphatók a jegyek

Megkezdte a jegyek árusítását a nyári színi programokra a Miskolci Nemzeti Színház, amely júliusban is új bemutatóval, Ken Ludwig Botrány az operában című darabjával várja a közönséget - közölte Balogh Csilla, a teátrum szóvivője az MTI-vel hétfőn.

Már kaphatók a jegyek a Miskolci Nemzeti Színház legfőbb nyári produkciójára, a Botrány az operában című darabra, amelyet július 4-én mutat be és július 13-ig tart színen a teátrum a Nyári Színházban.
A helyzet- és jellemkomikumban gazdag előadás július első két hétvégéjén összesen hat alkalommal, ősztől pedig a Kamaraszínházban látható - tette hozzá a szóvivő.

Mint mondta, Ken Ludwig bohózata a világ egyik legnépszerűbb darabja. A történet egy vidéki színházban játszódik, oda várják a világhírű tenoristát, Tito Merellit. Mindenki izgatottan készül a "Magnifico" néven emlegetett tenor fogadására, és persze elkezdődnek a bonyodalmak. Hogy, hogyan lesz az összekuszálódott történetből happy end, és hogy miképpen simul el a botrány az operában, megtudhatja, aki a nyár közepén ellátogat a miskolci teátrumba.

A miskolci produkcióban három "fergeteges" komikus lép színre: a Jászai-díjas Bakai László, Vida Péter és a rendezőként is debütáló Szirtes Gábor. Az előadás további szereplői: Jancsó Dóra, Kerekes Valéria, Molnár Anna, Pap Lívia és Homonai István.

A produkció ,30-as éveket idéző díszletét Menczel Róbert Jászai-díjas művész, a jelmezeket pedig Laczó Henriett tervezte.

Forrás: MTI