Felújítják az iskolát

Európai uniós pályázati pénzekből és a helyi önkormányzat támogatásával 250 millió forintból felújítják az érdi Gárdonyi Géza Általános Iskolát - közölte az intézmény igazgatója az MTI-vel.

Edélyi János elmondta, hogy a négy épületből álló iskola 1934-ben épült, mára elavult, hiányoznak a modern oktatás feltételei. Ezért látnak hozzá a korszerűsítéshez, amelynek során két épületet lebontanak, a másik kettőből korszerű, a legújabb technikai felszereléssel ellátott intézményt alakítanak ki. A bővítés eredményeként az eddigi 400 helyett ősztől már 750 gyerek tanul majd itt - tette hozzá.

Az önkormányzat 30 millió forintos beruházásának eredményeként két medencéből álló tanuszodát is kialakítanak az új iskola mellett.

Az igazgató kiemelte: mindez hozzájárul ahhoz, hogy az intézmény vonzóbb legyen a gyerekek számára, sok helybéli fiatal ugyanis Budapestre jár iskolába, holott Érd a fiatalok városa, a 60 ezer lakosú településen élők átlagéletkora alig éri el a 35 évet. A városvezetés törekvése, hogy minél több fiatalnak biztosítsa a helyben tanulás feltételeit - hangsúlyozta Erdélyi János.
Forrás: MTI