A munkaképesek fele nem dolgozik vagy nem fizet adót

A gazdasági miniszter ezért a munkahelyteremtést, a vállalkozások ösztönzését és a képzések javítását tartja fontosnak.

Ma Magyarországon az egyik legnagyobb gond, hogy a munkaképesek fele nem dolgozik, vagy legalábbis nem fizet adót - mondta a nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter. Bajnai Gordon ezért elsősorban a munkahelyteremtést, a vállalkozások ösztönzését és a képzések javítását tartja fontossnak. Tervei között szerepel az adórendszer egyszerűsítése is.

A miniszter úgy fogalmazott, Magyarországnak növekedésre van szüksége, ezért új munkahelyeket kell teremteni, egyúttal a munkára való ösztönzésre, a munkaképesség javítására kell a hangsúlyt helyezni. Bajnai Gordon hangsúlyozta, Magyarország akkor fog az Európai Unió fejlett államaihoz közeledni, ha a gazdaság hosszú távon az unió növekedési átlaga felett teljesít 2 százalékponttal, ami tartósan évi 4-5 százalékos gazdasági növekedési rátát jelentene.

Mint mondta, a növekedéshez, a foglalkoztatás bővítéséhez az adórendszer struktúráját úgy kell átalakítani, hogy a változtatás a versenyképesség növelését, a foglalkoztatás bővítését eredményezze az egyensúly megtartása mellett.
Forrás: MTI