A vezetőedző boldog, de aggódik

Megérdemelt sikerről beszélt csapatának, az orosz Zenitnek a labdarúgó UEFA Kupa-döntőben aratott 2-0-ás győzelme után Dick Advocaat vezetőedző, aki ugyanakkor nem tagadta, hogy aggódik az együttes jövője miatt.

"Egy ilyen győzelem csak ritkán adatik meg. Nagyon büszkék vagyunk és azt hiszem, az egész sorozatban nyújtott teljesítményünk alapján rászolgáltunk a kupára" - értékelt a skót Glasgow Rangers elleni, Manchesterben rendezett meccs után a holland szakember.

Az orosz csapat ugyan a fináléban nem volt olyan lehengerlő, mint az elődöntő visszavágóján a Bayern München ellen (4-0), ám így is egyértelműen meggyőzőbb futballt mutatott be, mint a leginkább a védekezéssel foglalkozó skót riválisa.

Advocaat a győzelem felett érzett boldogsága mellett később azon félelmének is hangot adott, hogy csapatát szétszedik a neves európai élklubok.

"Elsődleges célunk az lesz, hogy egyben tartsuk az együttest, mégis szembe kell nézzünk a ténnyel, hogy többen távozni fognak. Ez történik, ha sikeres lesz egy csapat, a legjobbakat elviszik, aztán kezdhetjük az építkezést elölről" - kesergett a tréner, aki mégis bízik abban, hogy többek között a csapat motorját, az irányító Andrej Arsavint is sikerül Szentpéterváron tartani. "A gárda érdekében Arsavint és a többi fontos játékosunkat sem szabad elengedni!"

A 26 éves Arsavin, aki az orosz válogatottban is alapember, az egész sorozatban, így a fináléban is remekül játszott, s már most több klub érdeklődik iránta, ezért óriási "bravúr" lenne a Zenit vezetőinek részéről, ha megtartanák. Igaz, az anyagiakkal valószínűleg nem lesz gond, hiszen a gárda elsőszámú támogatója a Gazprom, amely számára nem gond bármilyen ajánlatot felüllicitálni. Ebből kiindulva pedig Advocaat joggal reménykedhet.

Walter Smith, a Rangers edzője nem volt teljesen szomorú a vereséget követően:
"Nem tudom eléggé megköszönni a fiúknak azt, amit ebben a sorozatban véghez vittek. Tavaly ősszel senki sem gondolta volna, hogy egy nemzetközi kupa döntőjéig jutunk. Persze most mindenki csalódott a vereség miatt."

Forrás: MTI