Négyen kaptak idén Gül Baba-díjat

Szent-Iványi István szabad demokrata európai parlamenti képviselő, Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának fideszes elnöke, Somorjai Balázs újságíró és Platthy Iván, a Horn-kormány egyházi kapcsolatokért felelős címzetes államtitkára kapott Gü

A közlés szerint a Magyar Iszlám Közösség azoknak a munkáját ismeri el a díjjal, akik évek óta igyekeznek előremozdítani a szervezet magyarországi és külföldi segélyakcióit. A hazai csoport az elmúlt években több százmillió forintnyi adományt gyűjtött, és juttatott el magyarországi szegényeknek, valamint a világ rászorulóinak.

A Magyar Iszlám Közösség 2006 óta jutalmazza a Gül Baba Díjjal a munkájukat segítőket. A szervezet először az iraki háború kirobbanásakor vált ismertté; akkor több mint 80 millió forintnyi gyógyszert és egészségügyi felszerelést szállítottak a közel-keleti országba.

A közösség - mint írják - eddig több millió forintot fordított hajléktalanok étkeztetésére, ruhaosztásra és a rászoruló gyermekek segélyezésére, illetve - itthon eddig példa nélkül - közreműködnek egy Zala megyei zsidó temető újjáépítésében.
Forrás: MTI