Navracsics szerint hármas válság sújtja az országot

Magyarországon ma hármas válság van; megélhetési, politikai és gazdasági - fogalmazott kemény bírálatot a kormány munkájával szemben Navracsics Tibor, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője szombaton Veszprémben, a Fidelitas Országos Választmánya ülésén.

Ma körülbelül három millió ember a szegénységi küszöb alatt él, s további másfél millió küzd a lecsúszás ellen - jelentette ki az ellenzéki politikus.

 Navracsics Tibor szerint Gyurcsány Ferenc "sajátos ajándékként" a politikai válságot is "elhozta nekünk"; szétesett a koalíciós együttműködés, nem működik a kisebbségi kormányzás sem.
Ma nem a kormányzati célkitűzésekről folyik a vita, hanem nap mint nap arról szólnak a hírek, hogy Gyurcsány Ferenc még a nyár előtt vagy utána bukik meg, avagy 2010-ig is kihúzhatja.

A Fidesz frakcióvezetője hangsúlyozta: a nemzet jövője szempontjából nem az a legfontosabb kérdés, hogy mikor bukik meg a miniszterelnök, hanem az, hogy az éppen aktuális kormány milyen célokat tűz ki a nemzet elé. Hozzátette: a jelenlegi kormány nem tesz ilyet.
Forrás: MTI