Az egészségügyben beérett a több éves munka eredménye

Beérett a Fidesz több éves munkája, mert három komoly győzelmet arattak a kormányzati önkény és alkalmatlanság felett a magyar emberek, az egészségügyi szakma képviselői és a Fidesz politikusai - mondta Horváth Zsolt, a Fidesz országgyűlési képviselője pé

A három siker a vizitdíjról és kórházi napidíjról szóló népszavazás eredményessége, az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvény tervezett hatályon kívül helyezése és az alapellátó orvosok finanszírozásának javítása - fejtette ki Horváth Zsolt.

Mint fogalmazott, örül, hogy "vége az ámokfutásnak", de a legjobb az lett volna, ha idáig sem jutunk el, mert a kár, amit okoztak, óriási.

A fideszes képviselő kitért arra, hogy a kórházak nehéz anyagi helyzetben vannak, és ezt a problémát mindenképpen kezelni kell, továbbá felül kell vizsgálni az ellátásra meghatározott teljesítményvolumen-korlátot.

Horváth Zsolt megerősítette pártja ismert álláspontját, miszerint támogatni fogják az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvény hatályon kívül helyezését.

Forrás: MTI