Sztárok az érettségin

A Cool Srácok című műsorában igazi érettségi hangulat uralkodott, ennek keretein belül telefonvégre kaptuk Lolát és Markot is, akik beszámoltak friss vizsgaélményeikről. Lola tegnapi matek vizsgáját is értékelte.

- Túléltem!

A magyar feladatsort azonban úgy látja, kimondottan jól sikerült neki. Bár magántanuló, mégis a nappali tagozatos diákokkal együtt érettségizett, ahol ugyanazokat a tesztlapokat kapta, mint társai. A matematika érettségi első fele volt a nehezebb az énekesnő szerint, de mindenkit megnyugtatott.

- Tanultam eleget, így biztosan átmegyek!

Mark az osztrák érettségin vesz részt idén, így ők teljesen más elosztásban vizsgáznak, mint a többi iskola tanulói. Tegnap a német feladatsorokat oldották meg az e rendszer szerint érettségizők.

- Én sokáig Németországban éltem, így szerencsére nem okozott különösebb nehézséget a vizsga - kommentálta az énekes.

A következő megmérettetés 14-én lesz, ahol Mark matematika tudásáról ad majd számot. Itt azt is megtudtuk, hogy az osztrák vizsgán sokkal magasabb a követelmény, hiszen szomszédainknál többek között már a deriválás és az integrálás is része a középiskolai tananyagnak. Ettől függetlenül az énekes optimistán áll a sokakat megrémítő érettségihez, és folyamatosan gyakorol, hogy a legjobb tudása szerint teljesítse feladatsort.

Leo kérésére még egy gyors bemutatót is tartott tudásából: egy könnyed fejszámolás eredményeként szinte másodpercek alatt választ kaptunk egy bonyolult matematika feladatra.
Forrás: netbulvar.hu